Рекреативна настава у Сокобањи 2017. године

Годишњим планом рада за школску 2016/2017.г.школа је планирала реализацију наставе у Природи за ученике првог, другог,трећег и четвртог разреда. Наставничко веће и Савет родитеља усвојили су предлог Стручног актива наставника разредне наставеда се ове школске године настава у природи реализује у Сокобањи у хотелу „Здрављак“ у периоду од 07.06.2017. до 14.06.2017.године. Савет родитеља дао је сагласност за расписивање тендера за избор извођача наставе у природи. Савет родитеља је изабрао Туристичку агенцију „Аррива Литас Доо“ из Пожаревца.

soko1

Рекреативна настава за ученике првог, другог,трећег и четвртог разреда ОШ “Дража Марковић Рођа“ реализована јеу Сокобањи у хотелу „Здрављак“.  У реализацији је учествовало 25 ученика, 2 учитељице, Драгана Стојковић (наставник разредне наставе) , Јелена Костић (наставник разредне наставе) и студент Милена Радојковић која у нашој школи обавља континуирану праксу. Циљ организовања наставе у природи је остваривањеодговарајућих садржаја наставних и ваннаставних активности из наставног програма у климатско погодном месту из васпитно педагошких , здравствених и других разлога. Током боравка у природи ученици се међу собом ближе упознају, упознају своје наставнике и они њих, а то је од великог значаја за васпитну улогу школе. Поред тога код ученика се стварају навике да се сами брину о својим потребама и о потребама људи око себе.

Настава у природи реализована је према Упутству о реализацији наставе у природи за ученике основне школе које је донело Министарство просвете и урађене су корекције оперативних планова редовне наставе, планова ваннаставних и слободних активности. Урађен је распоред свих активности (редовне наставе, оброка,активности у природи,распоред вечерњих активности и других активности ученика). Поред редовне наставе реализовани су успешно и сви облици васпитно-образовног рада који се у школским условима не могу реализовати због ограничености времена и простора.

soko2

Сокобања се налази у југоисточној Србији у котлини, између планина Озрен, Ртањ,Лесковика и Девице. Сокобања је једно од најпосећенијих места у земљи и спада у ред реномираних туристичких Дестинација са најдужом традицијом организованог туризма. За лековитост сокобањских термалних вода знало се још у време Римљана. Оно што Сокобању чини привлачном су термо-минералне воде, идеална надморска висина, умерено-континентална клима, чист планински ваздух са много кисеоника и дивна нетакнута природа. Рекреатор, Ненад Богдановић, је за нас осмислио шетњу, како би смо што боље упознали Сокобању и њену околину.

soko3
Обишли смо центар и чули занимљивости о хамаму, који се ту налази.

soko4

 Посетили смо и Етно кутак „Грудоњска воденица“, где су се ученици упознали са начином рада воденице.

soko5

 Шетали смо Стазом здравља, обишли смо излетиште Борићи. 

soko6

Ученици су видели и старо насеље Лептерију. 

soko7

soko8

Сви смо били одушевљени водопадом Рипаљка и кристално чистим језерцем са пастрмкама које се налази на Озрену.

soko9

soko10

Последњег дана смо посетили Бању Јошаницу и у њој воденицу из 1888.године. 

soko11

Вечерњи сати су били резервисани за покажи шта знаш,модну ревију, шиз фриз, маскенбал,
пижама забаву... у свим овим активностима учитељице су равноправно учествовале са ученицима. 

soko12

soko13

soko14

Имали смо прилику и да се купамо у базену са термалном водом. 

soko15

Циљ и садржај програма наставе у природи реализован је у потпуности.

soko16

Срећни, задовољни и здрави кренули смо пут завичаја!

 soko17

 


  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
© 2022 Ош Смољинац. Сва права задржана. Направљено од GruTech