Савиндан у ОШ "Дража Марковић Рођа" у Смољинцу

Вредни ђаци наши школе најпре су приказали део своје светосавске академије у петак, 25.јануара 2019.године у просторијама општинске библиотеке "Србољуб Митић" у Малом Црнићу. Био је то позив за сарадњу директорке библиотеке, Данијеле Божичковић, којем смо се радо одазвали.

Извели смо химну Светом Сави и светосавски тропар, те скечеве о Светом Сави и ђаволу, као и о Растковом путу од принца ка монашењу. У недељу, 27.јануара настављено је свечано прослављање Савиндана. Најпре литургијским сабирањем учитеља, наставника и ђака у цркви Светих Петозарних мученика у Смољинцу.

Наши ђаци су у самом литургијском току отпевали химну Светом Сави, а након причешћа великог броја ђака, приступило се традиционалном рецитовању у част српског просветитеља. Затим смо у школи, под слоганом "Оче Саво, благодаримо ти за 8 векова самосталности и евхаристијског јединства", наставили да кроз песме и драматизације говоримо о Светосавском путу, искушењима која нас на њему сустижу и њиховом превазилажењу уз помоћ Савиних просветитељских и моралних норми и начела.

 


  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
© 2024 Ош Смољинац. Сва права задржана. Направљено од GruTech