К О Н К У Р С "Васкршња радост"

ОШ „Дража Марковић Рођа“ из Смољинца (општина Мало Црниће)

р а с п и су ј е

К О Н К У Р С

поводом Васкрса

У сарадњи литерарне, ликовне секције наше школе и aктивa вероучитеља расписујемо литерарни, ликовни конкурс, израду народног веза и калиграфског преписа текста  под називом  Васкршња радост и у оквиру њега под библијским цитатом за ову годину И како хоћете да вама чине људи, чините тако и ви њима (Јеванђеље по Луки, глава 6, стих 31)

Ученици, у сарадњи са својим наставницима, учитељима и вероучитељима, могу модификовати основну задату тему.

  1. Услови литерарног конкурса: поетски или прозни рад, куцан ћириличним писмом, фонтом Тimes New Roman 12. Уз рад обавезно написати име и презиме ученика, разред, назив школе и адресу, име и презиме ментора, контакт телефон и и-мејл адресу. Откуцане радове послати на и-мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.">адресe:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.,   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.   или их доставити путем поште ( у три примерка ) на адресу: Основна школа „Дража Марковић Рођа“, Маршала Тита број 6, 12 312 Смољинац или лично.
  1. Услови ликовног конкурса: радови могу бити израђени на листу блока број 5 или број 4, а дозвољене су све технике израде. Ученици могу осликати васкршње јаје или какав други мотив у вези са најрадоснијим хришћанским празником. На полеђини рада обавезно написати име и презиме ученика, разред, назив школе и адресу, име и презиме ментора, контакт телефон и и-мејл адресу. Ликовне радове можете доставити на наведену адресу: Основна школа „Дража Марковић Рођа“, Маршала Тита број 6, 12 312 Смољинац или лично .
  1. Вез:везени мотиви у вези са Васкрсом на марамици или танком платну димензије од 20х20 до 50х50цм. У углу везеног рада пришити картончић са потребним подацима: име и презиме ученика, разред, назив школе и адресу, име и презиме ментора, контакт телефон и и-мејл адресу. Везене радове доставити на адресу школе у Смољинцу, путем поште или лично.
  1. Калиграфски препис текста ћирилицом: за ученике I-IV разреда калиграфски препис васкршњег поздрава „Христос васкрсе! Ваистину васкрсе!“ ; за ученике V- VIII разреда калиграфски препис краћег текста у вези са васкршњом тематиком. Уз калиграфски препис обавезно доставити име и презиме ученика, разред, назив и адресу школе, име и презиме ментора, контакт телефон и и-мејл адресу. Радови овог типа такође се могу доставити путем поште на адресу школе у Смољинцу или лично. Право учешћа имају сви ученици од првог до осмог разреда основних школа. Један ученик може послати радове из све четири области. Пристигли радови на конкурс се не враћају. Конкурс је отворен од 26.2. 2019. до 19.4.2019. године

Стручни жири ће прегледати све приспеле радове и одлучити о три првонаграђена рада према  двема старосним категоријама:  I –IV разреда  и V-VIII разреда и за све четири области:литерарних, ликовних, везених радова и калиграфских преписа . Награђени ученици биће лично обавештени о времену и месту додела награда. Највредније ученике очекују пригодне награде. Поделите радост Васкрса са нама! Жељно очекујемо квалитетне радове!

Контакт за додатна питања и информације и-мејл адресе:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 


  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
© 2024 Ош Смољинац. Сва права задржана. Направљено од GruTech